Aan de rivier het Spaarne in regio Zuid-Kennemerland ligt Haarlem. In de Noord-Hollandse stad is hét gemoedelijk, ze heeft allure. Daarnaast is de stad meermaals uitgeroepen tot de beste winkelstad van Nederland. En op zoek naar lekker eten en een gezellig drankje? Met deze routekaart ‘4x doen in charmant Haarlem’ beleef je de stad op haar best.

4x doen in charmant haarlem noord-holland

1. Waarom shoppen in Haarlem zo’n feestje is

Vergeet Amsterdam. Nou niet letterlijk, maar als je de drukte van de hoofdstad wilt ontvluchten of lekker wilt shoppen in een andere stad is Haarlem dé perfecte optie. Dit geldt zowel voor mannen als vrouwen.

Deze 10 winkels moet je bezoeken in Haarlem

Kloffie – toffe kleding voor hem en haar
Number Nine – conceptstore voor hem en haar
Oliver & Kate – dames kleding- en accessoirestore
Meent – fashion store for men and women
Ligtblauw – HUGO menswear store
ID store – good basics, endless options
NYHAVN – duurzame woon conceptstore
Drifter – duurzame mens- and womenswear
Jutka & Riska – vintage en design voor haar
The Wardrobe – échte herenmodezaak

waarom shoppen haarlem zo'n feestje is winkelen

2. Waar moet je gaan eten in Haarlem?

Als je het mij vraagt is er bijna geen gezelligere stad dan Haarlem in Nederland, dus daar begint het al goed. Eten in de stad van de ‘Muggen’ – bijnaam voor Haarlemmers – is helemaal een feestje in al die mooie panden en fijne restaurants. Dit zijn mijn 3 aanraders voor smullen en genieten:

Ontbijt bij de Yoghurt Barn

Houd je van zoet of hartig? Kies je voor ijs in de vroege ochtend of juist voor juist yoghurt en fruit? Bij de coole Yoghurt Barn kan het allemaal. Ik koos per ongeluk voor een ijskoude variant met limoen, mango en karamel. Erg lekker en ik was meteen wakker 😉

Ontbijt bij de Yoghurt Barn  in charmant haarlem eten
Lunch By Lima

Ben jij iemand die op zoek gaat naar mooie foto’s van lekkere gerechten voor je Instagram? Het voordeel is dat By Lima de gerechten niet alleen heel fraai zijn maar nog eens super lekker, en je eet op een prachtlocatie.

By lima haarlem lunch
Dineer bij Bistrobar Indonesia

Streetfood wie houdt er niet van? Netflix heeft er tientallen documentaires over gemaakt. Misschien is het ook eens tijd voor een docu over Moluks en Indonesisch streetfood, want Bistrobar Indonesia brengt je in vervoering met waanzinnige Indo food gerechten en beste smaak van de Molukken.

Bistrobar Indonesia restaurant charmant haarlem eten

Niemand minder dan Ron Blaauw & Agus Hermawan adviseren the rocking headchef Donny van Norde en zijn team, dat kan niet misgaan. Kom lekker eten in charmant Haarlem, en neem deze goddelijke streetfood gerechten tot je. Selamat Makan.

Bistrobar Indonesia charmant haarlem eten restaurant

3. Wat je moet zien in Haarlem

In het charmante Haarlem kun je legio dingen doen en zien. Om je geen keuzestress te bezorgen zet ik 3 activiteiten op een rij waarvan ik vind dat je ze moet doen in de hoofdstad van Noord-Holland:

ontdek haarlem vanaf het water charmant haarlem doen
A. Ontdek Haarlem vanaf het water

Varen is leuk, zeker dwars door zo’n sfeervolle oude stad vol monumenten, mooie pakhuizen en karakter. Bij Club Spaarne huur je een boot om de mooie Molenroute(180 minuten) te varen of de fraaie Haarlemse Bruggenroute (100 minuten) af te leggen. Romantiek + puur Nederlandse plaatjes = Haarlems genieten.

ontdek charmant haarlem vanaf het water
B. Beste winkelstad van Nederland

Haarlem werd al meermaals uitgeroepen tot de beste winkelstad van Nederland. Ik heb je al 10 tips gegeven. Maar wil je niets missen, dan raad ik je aan om de 7 Gouden Straatjes website te bezoeken. Ik denk dat je wel wat straten van monopoly herkent 😉

doen in charmant haarlem gouden straatjes

En het leuke is, houd je niet zo van shoppen dan kijk je je ogen uit in de charmante Haarlemse straten. Als je verliefd kon worden op straten, dan werd je hier wel ingepakt.

haarlem beste winkelstad van nederland charmant
C. 6x borrelen in Haarlem. Hier moet je heen voor een drankje.

Zini – intiem cafe in mooi pand en fijn terras
ML – hippe bistro bar, fraaie locatie
Uiltje Bar – brouwerij en café in 1
Monsieur Rouge – unieke locatie Franse stijl
Het Wapen van Bloemendaal – authentieke bruine kroeg
Jopenkerk – brouwerij en café in een kerk

jopenkerk Haarlem borrelen charmant
Jopenkerk Haarlem

4. Naar het strand toe vlakbij Haarlem

Hét charmante Haarlem stilt de honger van jou, die levensgenieter, met speels gemak. Ik hoop dat je van strand houdt want er zin legio mogelijkheden rondom Haarlem. Naar welk strand moet je heen? Ik reik je 3 keuzes aan, van mijn favoriet tot de nummer 3.

bloemendaal aan zee strand bij haarlem
A. Bloemendaal aan Zee – 7 km

Mijn persoonlijke favoriet is Bloemendaal aan Zee, als het gaat om stranden in Noord-Holland. Bloemendaal is knus, heeft erg toffe strandpaviljoens en tegelijkertijd is er ruimte voor iedereen. Dit zijn mijn 3 favorieten:

Woodstock’69 – genoemd naar het gelijknamige en legendarische festival. Deze eigenzinnige beachclub moet je bezoeken als je Bloemendaal aandoet. Bijzondere sfeer, mooie plek en ook ideaal om een dansje te maken.

Beachclub Fuel – als je Bloemendaal bezoekt kun je Beachclub Fuel niet missen. Deze prachtige locatie is een lust voor het oog, voor zowel de toerist, zakenvrouw als de feestganger.

Beachclub Fuel Bloemendaal aan zee - Charmant Haarlem

Bronze Beach – wil je in de luwte genieten van een lekker drankje en wegdromen in de zon? Dan is het strandpaviljoen van Bronze Beach echt iets voor jou. Tijdens mijn laatste bezoek aan Bloemendaal genoot ik hier hard.

B. IJmuiden aan Zee – 17 km

Havenstad IJmuiden is aan een opmars bezig of moet ik zeggen wordt vaak onderschat als het om strand gaat. IJmuiden heeft namelijk schitterende brede zandstranden, die wij te weinig in onze mindset hebben. Probeer IJmuiden aan Zee eens!

C. Zandvoort aan Zee – 11 km

Kustplaats Zandvoort – er is zelfs een liedje over gemaakt – beschikt nog steeds over een fijn zandstrand. Tip: probeer de stijlvolle beachclub Hippie Fish eens, als je Formule 1 badplaats Zandvoort bezoekt. Echt een te gekke tent, waar je gegarandeerd hard kunt chillen.

Zandvoort aan zee Hippie Fish Haarlem

Waar moet je overnachten in Haarlem?

Hotel Niu: betaalbaar hotel met goede prijs-kwaliteitsverhouding
Carlton Square Hotel – iets meer luxe en hogere prijs.

waar overnacht je in charmant haarlem

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: