burgas salade restaurant

De 5 beste restaurants in Burgas

Scroll down to content

In Burgas aan de Zwarte Zee kom ik minstens 1x per jaar. In dit blog houd ik de 5 beste restaurants in Burgas voor je bij. Een lekkere lunch of diner is een feestje, want de Bulgaarse keuken is fenomenaal! Denk aan sublieme groentegerechten, frisse salades en verse vis- en vleesgerechten. De keuken is een mix van de Arabische keuken en smaaksensaties uit de Balkan. Dit zijn de 5 beste restaurants in Burgas (Бургас), hier moet je eten!

burgas bulgarije beste restaurants
Het romantische Burgas, tijdens een zomeravond

1. Flora – beste fusion restaurant in Burgas

Deze moderne en toegankelijkheid ‘tent’ is hoe ik een ideaal restaurant voor me zie. Wat staat er op de kaart bij Flora en moet je eten? Ze hebben hier heerlijke gerechten uit de Mediterrane (frisse salades en groentegerechten – foto 1) tot mondiale klassiekers (geroosterde eend – foto 2).

Flora beste fusion restaurant burgas

Gerechten bij Bulgaren thuis of in restaurants zijn altijd lekker. Ecologisch? Alles is ecologisch in Burgas, zegt mijn schoonfamilie.

Flora wereld restaurant burgas

2. Neptune – stijlvol restaurant in Burgas

Dit restaurant ligt direct aan de Zwarte Zee en beschikt over een mooi buitenterras, en een sfeervol binnengedeelte. Één van mijn favoriete gerechten bij Neptune is ‘Tarama-Haiver’. Dit kaviaar gerecht is iets waar ik altijd weer naar verlang als ik aan Burgas denk, zo lekker! Ik bestel het (bijna) altijd!

neptune seafood in burgas

Bij Neptune hebben ze ook waanzinnige risotto’s. Hieronder zie je een variant met heerlijke zeevruchten, vers uit de Zwarte Zee. Eten en genieten maar.

neptune restaurant burgas

3. Happy – gezond fastfood restaurant in Burgas

Happy restaurant is een ‘franchise’ die je bijna in iedere Bulgaarse stad tegenkomt. Het verschil – en dat vind ik wel typisch Bulgaars – is dat de nadruk niet ligt op ongezond fastfood. Bij Happy is namelijk ook veel gezonds te eten. Bijvoorbeeld een heerlijke Tarator; frisse Bulgaarse kommersoep boordenvol proteïne met verse dille, knoflook, en walnoten.

happy gezond fastfood burgas

Het leuke is dat Happy altijd de lokale keuken (Bulgaars) – per seizoen – combineert met een keuken uit een ander land. In 2020 was dat Griekenland (foto), en kon je zo het beste uit Griekenland en Bulgarije eten. Meesterlijk concept, jaloers op de Bulgaren. Eigenlijk mis ik dit stiekem wel in Nederland.

happy leuk restaurant burgas

4. Norma – romantisch dineren in Burgas

Eten in stijl doe je bij Norma romantische quality time pakken met je geliefde of familie. Kies je de uitmuntend gevulde en smaakvolle aubergine “Bulgarian style’ of ga je voor de Köfte, of misschien toch allebei? 😉

norma beste restaurant boergas burgas

Zin in de beste octopus in town? Norma heeft hem ook. Dit is het beste restaurant voor de octopus!

norma beste octopus burgas seafood

5. Incanto – vegan friendly restaurant in Burgas

Incanto is weer zo pareltje. En wat wel aardig is om te noemen, dit is ook een ‘vegan friendly’ restaurant. Misschien wel het beste vegan restaurant in Burgas. Trek in een Boeddha Bowl ‘Bulgarian style’? Stop hier. Dit sfeervolle restaurant vind je pal in het centrum, en een tweede restaurant is gevestigd in de mall.

incanto beste restaurant eten vegan burgas

One Reply to “De 5 beste restaurants in Burgas”

Geef een reactie

%d