Amy en Priya Arnhemse Meisjes Recordstore Klarendal Modekwartier Arnhem

Modekwartier 1 : Recordshop Arnhemse Meisjes

Scroll down to content

Het is 2018 en er zit een platenzaak op de Sonsbeeksingel 96. De toenmalige eigenaar heeft te weinig tijd om de zaak te runnen. Priya Wannet denkt dat zij de platenwinkel moet gaan ‘leiden’, samen met haar moeder. Het idee voor Recordshop Arnhemse Meisjes is geboren. Waarom een platenzaak in het Modekwartier Arnhem en hoe nu verder?

Amy en Priya Arnhemse Meisjes Recordstore Klarendal Modekwartier Arnhem

Mooie start, maatschappelijk nest

Er was een ‘mooie start’ met aardig wat aandacht tijdens de Arnhemse Nacht van de Mode in 2018. Hoe kwam de Arnhemse Priya hier en hoe ging het verder? Priya ging al van kinds af aan met haar vader naar Lowlands en andere festivals. Thuis werden er muziekquizzen gespeeld om elkaar uit te dagen en muzikale kennis bij te brengen.

Sociale conceptstore

Het is niet verwonderlijk dat Arnhemse Meisjes meer is dan een platenzaak. Het is een sociale conceptstore neergezet in de stijl van de jaren 70. In een gezellige huiskamer vind je platen van Herman Brood, Donna Summer, Hiphop tot Israëlien pop.

Amy en Priya Arnhemse Meisjes Recordstore Klarendal Modekwartier Arnhem

Music family Recordshop Arnhemse Meisjes

Na de start komt de creatieve Amy Croqué(dan 28 jaar) in de winkel. Er ontstaat direct een klik. Amy blijkt zelfs een nichtje van Priya te zijn. Ze is een vrouw met een aanstekelijk enthousiasme en oog voor kansen. Amy ‘pimpt spijkerjasjes’ onder de merknaam AMK en heeft een Hiphop en R&B netwerk. Ze besluiten samen verder te gaan en ook vintage meubels en meer coole dingen te verkopen.

Verbinden in Arnhem en trots uitdragen

Arnhemse meisjes is ook een plek die Arnhem en initiatieven bij elkaar brengt. De dames zijn ambitieus, maatschappelijk gezien. Arnhemse Meisjes zijn meer dan ‘spullen verkopen’. De 2 aanpakkers, waarvan de 1 een poprockachtergrond heeft en een urban, denken in kansen. “Ons hoofddoel is: mensen persoonlijke aandacht geven.

Screenshot 2019-04-17 at 16.31.21

Kansen creëren voor talentvolle Arnhemmers

Amy: “Arnhem is zo’n mooie en diverse stad, waarvan een groot deel van Nederland (maar ook Duitsland) nog niet eens weet dat het een Modekwartier heeft. We hebben een keur aan makers en coole culturele plekken. Laten we de handen in 1 slaan als 1 trotse Klarendalse (mode)familie en kansen samen benutten.” De voormalig Rotterdamse student ziet in Rotterdam mooie samenwerkingen ontstaan, waar ze in Arnhem soms nog kansen ziet blijven liggen.

Recordshop Arnhemse Meisjes Klarendal Arnhem Modekwartier

Wat zijn jullie ambities voor de toekomst?

Amy: “We willen samen het Modekwartier Arnhem op de kaart zetten. We hebben veel talentvolle artiesten en ontwerpers. We als netwerk talent verbinden. Gezamenlijk bouwen aan een vindbaar creatief cluster. Alleen door het samen te doen bereik je meer”. Priya: ”We organiseren hiphop dj workshops en geven muziektalent een podium via instore optredens.

De Arnhemse Meisjes zijn een power koppel. Een stel waar je je meteen welkom voelt en ik verlaat na 2uur 😉 de gezellige platenwinkel. Ik kan hier wel uren over muziek, cultuur en andere dingen praten. Je vindt Recordstore Arnhemse Meisjes op de Sonsbeeksingel 96 van het Modekwartier in Arnhem en ook op Instagram.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: