Wijnkoperij Pangkarra - 5x Doen in 't Modekwartier Arnhem

Modekwartier 10: Wijnkoperij Pangkarra

Scroll down to content

Halbe Vonk is liefhebber van wijn. Die liefde voor wijnen ontstond 30 jaar geleden. De Arnhemmer heeft een voorliefde voor de klassieke wijnlanden zoals Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Italië. Ik wil alles weten over de aantrekkelijke Arnhemse Wijnkoperij Pangkarra, aan de Klarendalseweg 372. en Bourgondische man die voor zijn klanten kookt tijdens een wijnproeverij.

Behoefte aan persoonlijk wijnadvies

Halbe startte zijn eerste wijnhandel 10 jaar geleden vanuit Arnhem-Noord. Naast de Arnhemse horeca en andere zakelijke markt zijn ook consumenten op zoek zijn naar een goede fles wijn met persoonlijke aandacht. Laat Halbe nou beschikken over persoonlijke aandacht en daarom betrok hij in 2015 het mooie pand in het Modekwartier in Arnhem om Wijnkoperij Pangkarra te starten.

Wat betekent Pangkarra?

Pangkarra betekent in het Aboriginals: Arnhemland ofwel diepgeworteld als de band van de mens met de aarde. Diepgeworteld zoals wijnstokken en de liefde van Halbe voor wijn. Deze benaming duidt een heel fijne plek met vele kwalitatief mooie wijnen. De ‘Pangkarra’ waar Halbe je huis laat voelen.

Dit thuis voelen komt overeen met wat Halbe wil uitstralen, namelijk; toegankelijk en persoonlijk. De Arnhemmer is graag bereid je mee te nemen in de reis langs de mooie wijnen die hij in zijn assortiment heeft. Halbe is zelfs bereid om dit te combineren met koken. Als je wilt dan verzorgt hij een proeverij en kookt hij er ook nog heerlijk bij.

Wijnkoperij Pangkarra - 5x Doen in 't Modekwartier Arnhem

Michelin Chef tot passie voor wijn

Pangkarra wijnen worden geschonken bij tal van Arnhemse horecagelegenheden en staan op wijnkaarten van menig restaurant. Er zijn zelf Michelin chefs die wijnen bij hem kopen. Chef-kok Hans van Wolde van Beluga is zo’n 2 sterren Michelin chef die afneemt bij Pangkarra. Halbe blijft er relaxt onder. De Arnhemmer vindt het belangrijk dat hij toegankelijk blijft voor iedereen.

Wijnkoperij Pangkarra - 5x Doen in 't Modekwartier Arnhem

Eigenaar Halbe wordt nog altijd gelukkig van een bezoek aan een wijnboer in Frankrijk of Italië en een nieuw pakket met ingekochte wijnen.

Trots op zijn wijnparels

Trots is Halbeop zijn rode wijnen uit Piemonte en Biologische Franse wijnen uit de Languedoc-Roussillon streek. Als ik met het gezicht van Pangkarra praat voel ik in alles dat hij er energie uithaalt en passie in stopt. Deze man is net zo toegankelijk als zijn prachtige wijnen en zo gedreven als de wijnboeren die dagelijks passievol met hun druiven bezig zijn.

Wijnkoperij Pangkarra - 5x Doen in 't Modekwartier Arnhem

De leukste wijnhandel van het Modekwartier is geopend woensdag t/m zaterdag en te bezoeken aan de Klarendalseweg 372 Arnhem. Woensdag is de wijnkoperij geopend van 11.00-18.00 uur. Op donderdag en vrijdag is de zaak geopend van 11.00-19.00 uur en op zaterdag kun je van 10.00-18.00 uur bij Pangkarra terecht. 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: