Mippies vintage en design interieur zien modekwartier arnhem

Modekwartier 11: Mippies Vintagewinkel en interieur

Scroll down to content

Je kunt er niet omheen: Mippies, Vintagewinkel van het Modekwartier in Arnhem. Eigenaresse Mip van de Pol heeft gevoel voor kunst, antiek en mooie vintage spullen. Dat heeft ze niet van een vreemde. Tijd voor een interview en het verhaal achter Mippies, die fraaie ‘vintage & design winkel’ aan de Klarendalseweg in het hart van het Modekwartier.

mippie vintage en design interieur arnhem modekwartier zien

Wat is het verhaal achter Mippies?

“Ik ben 5 jaar geleden in de vintage handel gerold mede door mijn passie voor mooie en unieke vintage stukken. Een andere reden was dat ik gestopt ben met mijn bedrijf in mode accessoires, mede door de recessie.” Ook zaten de ouders van Mip al in de antiek en kunst. Ze heeft smaak en gevoel voor stijl dus niet van een vreemde. Mippies vintagewinkel is geboren.

Voorafgaand aan mijn interview met Mip heb ik wat research gedaan. Ik ontdekte dat zij een creatieve duizendpoot is. Dat wil zeggen, haar mode accessoires (waaronder sieraden), waren jarenlang een begrip in Arnhem en tot ver daarbuiten. Je ziet ze nog wel in de vintagewinkel bij Mippies, hetzij wat minder prominent aanwezig, tussen haar huidige vintage assortiment.

Mippies vintage en design interieur zien modekwartier arnhem

“Het geheim achter Mippies is eigenlijk dat ik graag iets anders wilde doen. Iets dat betekenisvol en duurzaam is en waarbij ik alsnog mijn styling en creativiteit kwijt kan. Het begon met passie en is ontstaan vanuit een hobby.”

Wat is je visie op Mippies en Vintage?

“Mijn visie op wat ik doe is dat ik ervan overtuigd ben dat vintage nooit meer uit de mode gaat. We leven in een zwaar vervuilde wereld met overproductie en verbruiken de aarde. Daarbij is vintage kopen naar mijn mening de beste oplossing om een mooi en duurzaam huis in te richten. Trends zullen veranderen maar vintage verandert niet!”

mippie vintage en design interieur arnhem modekwartier zien

Hoe komt je vintage collectie tot stand?

“Doordat ik koop wat ik zelf mooi of leuk vind, blijft de vintagewinkel en het assortiment echt Mippies. Ik kijk naar trends en zie natuurlijk wat er gebeurt zoals in de bladen en bij de stylistes. Ik heb gelukkig een neus voor unieke items, doordat ik visueel ben ingesteld en ik beheers het stylen en fotograferen. Met deze gaven komen mijn collecties tot stand. En natuurlijk de juiste mensen om je heen verzamelen. Dat zorgt voor de ‘perfecte collecties’.

mippie vintage en design interieur arnhem modekwartier zien

Wat en wie zijn je inspiratiebronnen?

“Mijn inspiratie haal ik uit eten, drinken, mode, het straatbeeld, boeken en ook films. Om je heen blijven kijken. Ik volg vooral mijn hart en gevoel. Inmiddels weet ik precies wat ik nodig heb om creatief te zijn en mooie spullen in te kunnen kopen. Uiteindelijk is reizen mijn grootste inspiratiebron. Vooral verschillende culturen, kunst en rituelen inspireren mij.”

Wat wil jij winkelbezoekers in jouw vintagewinkel laten ervaren?

“Wat ik wil laten ervaren is dat iedereen in welke woonsituatie dan ook Dat mogelijkheden ziet om van hun huis een thuis te maken met uniek vintage stukken. Meubelstukken met een verhaal! En dat ze het natuurlijk gezellig en leuk vinden om iets te vinden voor een leuk prijsje. Misschien vinden ze juist dat ene bijzondere Mippies vintage stuk waar ze al een tijdje naar op zoek zijn.

mippie vintage en design interieur arnhem modekwartier zien

Wat betekent de wijk Klarendal en het Modekwartier voor jou?

Klarendal is inmiddels mijn thuis geworden. Na 18 jaar mijn leven hier te leiden en ook te werken, geeft het mij een gevoel van trots. Het was altijd een mooie wijk en ik vind dat de wijk door alle verbeteringen echt nog mooier is geworden.

mippies vintage en design interieur arnhem modekwartier zien

Het Modekwartier bestaat, omdat mensen, de ondernemers en creatieven volhouden en doorzetten. Het is natuurlijk niet altijd even makkelijk om je kost te verdienen in een subwijk die bij lange na ‘nog niet’ op de juiste manier op de kaart wordt gezet.”

“Ik heb enorm mijn best gedaan om van mijn vintagewinkel iets moois te maken! Zodat de buurt en mensen van daarbuiten ervan kunnen genieten. Ik ben dol op deze unieke wijk.

Breng een bezoek aan de Mippies winkel

En nu naar die toffe winkel mensen, want dat is het. Mippies vind je aan de Klarendalseweg 382 natuurlijk in het Modekwartier Arnhem. De vintagewinkel en design interieur is geopend van donderdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur.

Wil je meer inspiratie voor je (vintage) huis, appartement of kamer online? Bezoek de Mippies vintage website. Je kunt Mip ook volgen via Instagram en ik kan je zeggen, dat is een feestje.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: