Modekwartier Zien Chris Meijers Custom Made dameskleding

Modekwartier 12 : Chris Meijers Custom Made dameskleding

Scroll down to content

Er was eens een dame uit Limburg met een modeconnectie. Ze begon nog in de bodemsanering, omdat milieu en duurzaamheid een ‘roeping’ is. Ze deed haar werk goed, totdat in 2005 haar passie voor kleding maken opspeelde. Chris besloot met een mobiele bus haar ontwerpen 2x per jaar in Nederland aan te gaan bieden. Lees hoe het avontuur verder ging en Chris Meijers Custom Made dameskleding ontstond.

Een eigen atelierwinkel in Arnhem

Chris Meijers merkte dat het maken van kleding haar passie was. Dat leidde er toe dat ze in 1998 aan de modevakopleiding een opleiding tot coupeuse ging doen. Bijleren is altijd goed dacht ze, kennis verbreden. Dit leidde via de bodemsanering en de mobiele mode bus tot het openen van een eigen atelier; Chris Meijers Custom Made dameskledingwinkel in 2010.

Dameskleding op maat in Arnhem

Het is een misvatting dat kleding op maat, enkel kleding is voor grote of kleine mensen. Chris Meijers maakt kleding op maat voor iedere vrouw. Dit doet zij omdat iedere dame een unieke figuur heeft en een maat bij een ‘reguliere winkel’ nooit precies op jouw figuur is gemaakt. Een M, S, maatje 36 of 40 zit nooit helemaal perfect. Toch?

Een vrouw mag er zijn en mooi uitzien

Bij Chris Meijers bekijk je de ontwerpen in de winkel. Vervolgens maakt zij ze voor jou op maat. Soms met of zonder bepaalde onderdelen (zoals mouw of bepaalde afwerking). Het gaat erom dat jij blij en gelukkig wordt van kleding die zij met zorg voor je maakt. Ik ben onder de indruk van de stoffen, de kwaliteit en de stukken. Prachtig!

Chris Meijers custom made dameskleding Modekwartier Arnhem

Kleding die lang meegaat en complimenteus is

Chris Meijers staat voor eerlijke kleding die er niet alleen mooi uitziet maar ook lang meegaat. In haar denkwijze mag een mooie jurk wel minstens 10 jaar mee kunnen. Hier selecteert zij ook haar stoffen op. De coupeuse maakt kleding met stoffen die voornamelijk uit Duitsland komen. Dus geen verre milieuonvriendelijke reizen voor een Chris Meijers.

Trotse ambassadeurs van Maastricht tot Amsterdam

Die persoonlijke aandacht van Chris Meijers Custom Made dameskleding ‘scoort’. Mensen uit België, Nederland en Duitsland vinden haar atelier aan de Klarendalseweg in ruime mate. Iets wat lekker zit, er mooi uitziet qua stoffen en kleuren krijgt complimenten en zorgt voor terugkerende klanten.

Inmiddels lopen er van Maastricht tot Amsterdam trotse ambassadeurs met een ‘Chris Meijers’ rond. Dit leidt tot aandacht en meer bezoekers naar het mooie Modekwartier. Het valt me op dat de Custom Made dameskledingwinkel tijdens mijn interview – op een best warme zomerdag – door veel mensen wordt bezocht.

Modekwartier Zien Chris Meijers Custom Made dameskleding

Toekomstbestendig en Ambitie

Tijdens een bezoek aan Chris Meijers Custom Made dameskleding krijg je alle aandacht die nodig is om een kledingstuk te kopen dat helemaal bij je past. Chris Meijers kijkt naar de vorm van je lichaam en de kleur die je bij je past. Mijn ambitie is kleding maken op een zo milieu- en vrouwvriendelijk mogelijke manier. De ontwerpen uit de collectie blijven toekomstbestendig en iedere stof heeft een eigen verhaal.

Breng een bezoek aan Chris Meijers Custom Made dameskleding

Je vindt de dameskledingwinkel van Chris Meijers aan de Klarendalseweg 175 in het Modekwartier Arnhem. De Custom Made dameskledingwinkel is donderdag en vrijdag geopend van 11.00-17.00 uur. Op zaterdag kun je van 12.00-17.00 uur terecht in het hart van het Modekwartier. 

Chris Meijers custom made dameskleding

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: