Atelier mooz modekwartier Arnhem cobra kunst

Modekwartier 2 : Cobra kunst bij Atelier Mooz

Scroll down to content

In het Modekwartier Arnhem kom ik het verhaal van Atelier Mooz, en kunstenares José Middelkoop tegen. Het maakt indruk op me. José verliest na 33 jaar haar baan in het basisonderwijs. Gelukkig heeft José nog 1 grote passie: Cobra mozaïek kunst. In de laatste 10 jaar van haar onderwijstijd geeft ze iedere collega een persoonlijk schilderij. Dit verhaal gaat over een creatieve vrouw met het hart op de juiste plek. Lees waarom een bezoek aan Atelier Mooz de moeite waard is.

Atelier mooz modekwartier Arnhem cobra kunst

Volgende stap van een creatieve vrouw

De schilderijen vallen bij veel mensen in de smaak. Ze vallen zo op dat het leidde tot een nieuwe roeping. José vind haar roeping in Cobra mozaïekkunst vanuit Atelier Mooz op de Koolstraat 21-1 in het Modekwartier Arnhem. Een prachtige plek, waar zij haar schilderijen geïnspireerd op werken van Karel Appel en Corneille maakt.

Onder de indruk van Atelier Mooz

Ik ben onder de druk van haar creativiteit. Als liefhebber van moderne kunst is het alsof ik James Rizzi op mozaïek zie. In de kunst noemen we deze vorm Cobra (afkomstig uit Copenhagen, Brussel en Amsterdam). De stijl vond eind jaren 40 van de 20e eeuw har ontstaan. De stijl is kleurrijk en de ontwerpen vakkundig en met passie gemaakt.

Maker, ontwerper en verkoper vanuit Arnhem

Hoe verloopt zo’n ontwerpproces? En..wat is de prijs van een kunstwerkHet proces start met het maken van een lijst. Dit doet José zelf, net als het verzamelen van het steen en andere materialen. Een creatief proces laat zich niet sturen. Er is geen maximaal proces in uren. Met wachttijd van drogen van de lijsten en mozaïek duurt het zeker 2 weken voordat een kunstwerk af is.

Wat kosten de kunstwerken bij Atelier Mooz?

De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo is een grote lijst hieronder 62 cm bij 62 cm 384 euro en het weegt 6 kg. “Vind ik heel erg meevallen in kosten als je ziet wat je voor een mooi kunstwerk hebt en het aantal uren dat jij er hebt inzetten”; zeg ik tegen de kunstenares José.

Vogel gevlogen atelier mooz modekwartier Arnhem cobra kunst
Vogel gevlogen

Persoonlijke kunst met een Atelier Mooz verhaal

José vertelt dat al haar schilderijen een persoonlijk verhaal hebben. Zo heeft ze bijvoorbeeld kort geleden een schilderij gemaakt met een ode aan de kleurrijke Afrikaanse vrouw. Atelier Mooz staat voor al het handwerk met mozaïek van bloempot, schilderij tot vogelhuisje dat ze op aanvraag maakte.

Atelier Mooz is maandagmiddag, woensdagmiddag en vrijdagmiddag te bezoeken vanaf 14.00 uur . Natuurlijk gevestigd in Arnhem en ook op Instagram te volgen. Je kunt haar ook buiten deze dagen bezoeken, stuur haar dan even een e-mail.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: