Mode Design Hotel Modez modekwartier Arnhem sleep

Modekwartier 3 : Mode Design Hotel Modez

Scroll down to content

Arnhem heeft een eigen mode hotel genaamd: Mode Design Hotel Modez gecreëerd door designers. Daar wil ik meer van weten en ook wel overnachten 😉 Ik ga in gesprek met Kim van der Linden mede-eigenaresse van het hotel. Hoe is zij op het idee gekomen om hier een hotel te starten, en waar haalt ze de inspiratie vandaan voor een design hotel in Arnhem?

Mode Design Hotel Modez modekwartier Arnhem sleep
Studio Piet Paris en ArtEZ

Kim heeft Mode Design Hotel Modez in 2012 opgezet met de ambitie om ‘het echt heel anders te doen’. Het getuigt van lef om in een wispelturige wijk als Klarendal een mode hotel neer te zetten. Kim: “Wij hadden een droom om een hotel te openen. Daarnaast moest het ook een uniek én een rendabel hotel worden.

Mode Design Hotel Modez modekwartier Arnhem sleep

Het runnen van een hotel – met 20 kamers – is best lastig om winstgevend te maken. In overleg met Volkshuisvesting, de architect en Modelector Jose Teunissen (ArtEZ)  kwam Kim uiteindelijk uit bij (Studio) Piet Paris. Piet zelf heeft als art director een plan gemaakt voor een Mode Design hotel. Alle door Piet Paris uitgezochte fashion designers hebben hun opleiding genoten aan ArtEZ. Het hotel heeft dus inhoud mede dankzij lokale designers.”

design mode hotel modez
Van hotel naar design hotel

Icoon en mode illustrator Piet Paris en creatieven betrekken bij het hotel is 1. Het bleek wel even een uitdaging om ontwerpers ruimte te geven en de toegankelijkheid van de bezoekers te waarborgen. Kim: “We komen uit de horeca-advies wereld en weten vanuit die hoek wat er belangrijk is. Mijn partner en ik hebben minder verstand van mode. Wel is duidelijk dat een bezoeker naast een beleving ook een lekker bed wil en een prettige badkamer.

Die mix hebben uiteindelijk met elkaar kunnen vinden. Mode Design Hotel Modez staat er alweer sinds 2012 en daar zijn we echt trots op. De inmiddels 26 kamers hebben ieder studio een persoonlijk verhaal en unieke inrichting.” Het pand is ontworpen door Nexit architecten (ook afkomstig uit Arnhem).

De indruk van Tim: stijlvol, licht en lef

Bij mijn aankomst valt me op dat het een clean en sfeervol hotel is. Ik word opgevangen door Ruth, frontoffice medewerker, en voel me meteen welkom. Mode Design Hotel Modez doet stijlvol aan en is met oog voor detail ingericht. Bij de entree zie ik een fraaie goudkleurige balie, met chique stoelen. De meubels zijn van Arnhemse Makelij, gemaakt door Ineke Hans.

Mode Design Hotel Modez modekwartier Arnhem sleep

Er is in Mode Design Hotel Modez veel ruimte voor (dag)licht wat ik ook als zeer prettig ervaar. De ontbijtzaal is ‘stoer’ ingericht, met een levensgrote artfoto van een modeontwerper. Het hotel heeft persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Uit de gemiddelde waarderingsscore van een 8,5 blijkt dat de persoonlijke aandacht door de gasten wordt gewaardeerd.

Mode Design Hotel Modez modekwartier Arnhem sleep
De kamers zijn impressive

Om een goed beeld van het hotel te krijgen bekijk ik de meeste kamers. Mijn oordeel is: wauw! Want iedere kamer heeft echt zijn eigen verhaal en beleving. Als ik denk dat het niet ‘gekker’ kan loop ik weer een totaal andere kamer binnen waar ik mezelf waan in een kleurrijk sprookje.

Mode Design Hotel Modez modekwartier Arnhem sleep

Mode Design Hotel Modez is een hele toffe plek om te overnachten, een hele beleving. Bovendien is het een centraal punt van waaruit je de Fashion wijk van Nederland ‘het Modekwartier’ kunt ontdekken. Hotel Modez vind je op het Elly Lamakerplantsoen 4 Modekwartier Arnhem en is ook te volgen op Instagram.

Mode Design Hotel Modez modekwartier Arnhem sleep
De frontoffice van Hotel Modez: (v.l.n.r.) Viviën, Ruth en Kim

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: