Modekwartier 4 : speciale fietsen bij CycleNation

Scroll down to content

Nederland is een fietsland. “Er is afgelopen jaren veel veranderd”, zegt Jasper Meijerink. De nuchtere man besloot in een uitdagende tijd toch zijn eigen winkel CycleNation te starten. Het is hard werken. Ik leer Jasper kennen als een goudeerlijke man en liefhebber van rockmuziek. De 3e passie van Jasper? Speciale fietsen. Waarom is een bezoek aan de speciale fietsen bij CycleNation de moeite waard?

Bescheidenheid over de speciale fietsen bij CycleNation

Volgens Jasper is het niet spannender dan dat hij fietsen maakt en speciale fietsen verkoopt. Als ik even doorvraag kom ik erachter dat dat anders ligt. Jasper en speciale fietsen bij CycleNation hebben zich sinds 2017 op de Klarendalseweg hartje Modekwartier gevestigd. De Arnhemmer heeft echt oog voor coole fietsen. Vanuit passie en het sleutelen aan fietsen is het begonnen.

CycleNation Modekwartier Arnhem Speciale Fietsen

Duurzame speciale fietsen bij CycleNation

Jasper produceert graag duurzaam. Dit geldt ook voor zijn eigen merk, genaamd ADEK. Het merk is een oud Arnhems fietsmerk, opgericht in 1913. Nu fabriceert en verkoopt hij het weer. Een ADEK is een duurzame kwaliteitsfiets met gerecyclede rubberen banden. Jasper kan de fiets bovendien op maat maken, bijvoorbeeld met/zonder versnellingen of specifieke zadels.

CycleNation Modekwartier Arnhem Speciale Fietsen
Welke klanten krijg je voor de speciale fietsen bij CycleNation?

Jasper: Mensen uit de buurt, liefhebbers. Ik krijg regelmatig toeristen over de vloer. In de zomer is het Modekwartier een grotere trekpleister. Dit is echt wel een coole wijk hier hoor.” Mensen uit de wijk laten hun fiets maken en speciale fietsen worden gekocht door allerlei doelgroepen. De vrouw kiest vaak wat praktischer en de man iets avontuurlijker. De klantenkring bestaat eigenlijk uit jeugd tot en met senioren.

No-nonsens speciale fietsen bij CycleNation

“Mensen zien hier fietsen met een vleugje idealisme. Ik verkoop biologische olie en probeer duurzame materialen te gebruiken.” Het was een tijd privé zwaar, een aantal jaar geleden. Vrienden, familie, muziek en hond Jimmy sleepten Jasper er doorheen. Jasper is hier thuis met de speciale fietsen bij CycleNation. De winkel kun je vinden aan de Klarendalseweg 462 Modekwartier Arnhem en is ook te volgen op Instagram.

Geef een reactie

%d