Bij Ann Modekwartier Arnhem cafe koffie lunch ontbijt

Modekwartier 5 : het huiselijke café Bij Ann

Scroll down to content

Het is woensdag en ik besluit binnen te lopen bij het huiselijke café Bij Ann. De Arnhemse Anne-Will Vierhuizen exploiteert het café op de hoek van de Hommelstraat(39). Ik vind het mooi om te zien dat Anne-Will ‘opgaat in het verzorgen van haar gasten, samen met haar vriend Mehmet Sultanoglu die ook in de zaak werkt. Waarom je Bij Ann moet bezoeken ga je nu ervaren.

Bij Ann Modekwartier Arnhem cafe koffie lunch ontbijt

De huiselijke koffie hotspot Bij Ann

Het is druk in de zaak rond de middag. Ik bestel een gember thee en begin aan de krant. Ik ben niet de enige. Er zijn mensen aan het werk en een vrouw droomt weg. Wat een lekker licht café, denk ik. Het huiselijk café Bij Ann beschikt over een verzameling aan vintage spullen. “Grotendeels typische oud tante meubels”, zegt Ann.

Vegan, glutenvrije koekjes en koken voor iedereen

Anne-Will maakt de taarten, jam, lunch en de koekjes zelf. Ze heeft ook vegan en glutenvrije. Het was eigenlijk Ann-Will’s passie om te werken met mensen in de zorg. Anne-Will: “Voor mij is het vanzelfsprekend dat ik kook voor iedereen. Niet iedereen kan een maaltijd betalen. Bij mij konden mensen vroeger dan hun avondmaaltijd komen ophalen.”

Openhartig en Hartigheden

Anne-Will is openhartig over haar burn-out. De burn-out hield ze over aan haar grote hart en doordat ze teveel hooi op haar vork nam. Ze vertelt me dat ze daardoor wel meer duidelijkheid heeft gekregen in wat ze weet wat ze het liefste doet. Namelijk voor mensen lekkere dingen maken. Zoals de overheerlijke taarten en lunchgerechten, die je overigens ook kunt bestellen als bedrijf of bijvoorbeeld voor een verjaardag.

Bij Ann cafe ontbijt lunch koffie arnhem Klarendal Modekwartier

Het sterke duo Bij Ann

Anne-Will komt uit een ondernemersfamilie. Tijdens het gesprek merk ik dat Mehmet – haar vriend – haar af en toe moet remmen. Het duo lijkt super op elkaar te zijn ingespeeld. Twee nuchtere harde werkers. Er is bij huiselijke café Bij Ann plaats voor iedereen, dat voel je door het café heen.

Bij Ann Modekwartier Arnhem cafe koffie lunch ontbijt
Welke bezoekers komen bij het huiselijke café Bij Ann?

De variatie zit in mensen die de krant lezen en actualiteiten bespreken tot (internationale) studenten. Iedereen geniet van de koffie en een moment voor zichzelf. Wat Anne terugkrijgt is dat iedereen een huiselijk gevoel ervaart. Dit komt misschien door het speelse servies. Servies nog uit de tijd van oma en de leuke vintage spullen.

Lunch en ontbijt verzorgen

Bij Ann verzorgt ook een paaslunch, kerstbrunch en het ontbijt van Bizar-Bazar hotel. Je kunt het huiselijke café Bij Ann ook afhuren. Misschien voor een kleine bedrijfsborrel of vrijgezellenfeest. Wel ná sluitingstijd.

Bij Ann Modekwartier Arnhem cafe koffie lunch ontbijt

Het huiselijke café is 6 dagen per week geopend. Van dinsdag t/m vrijdag van 8.00-17.00 uur en zaterdag en zondag van 9.30-16.00 uur. Bij Ann kun je bezoeken op Hommelstraat 39 Modekwartier Arnhem en volgen op Instagram.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: