restaurant de wereldkeuken Arnhem Modekwartier Klarendal

Modekwartier 6: het sociale Restaurant De Wereldkeuken

Scroll down to content

We gaan lekker internationaal eten in Arnhem. Ik ben nieuwsgierig naar Restaurant ‘De Wereldkeuken. Het restaurant is 1 van de kleurrijke middelpunten van het Modekwartier. Tijdens mijn bezoek aan het sociale restaurant word ik enthousiast ontvangen. Ik voel me welkom. Waarom moet je gaan eten bij Restaurant De Wereldkeuken? Dat ga ik je vertellen.

Wat is Restaurant De Wereldkeuken?

Restaurant De Wereldkeuken heeft een mix aan mondiale gerechten. Het restaurant – met een open keuken – is gezellig. Je wordt bijna letterlijk meegenomen naar alle windstreken op aarde. Het interieur heeft sfeervolle Mediterraanse accessoires en lampen uit het Midden-Oosten. In de zomer heeft het restaurant een buitentuin die mij doet denken aan Frankrijk

de wereldkeuken Arnhem Modekwartier klarendal restaurant

Sociale en verbindend Restaurant

Via het hoofd van de bediening en werkbegeleider Jacq Janssen kom ik erachter wat de Wereldkeuken betekend. Het concept doet veel met en voor Arnhem. Restaurant De Wereldkeuken is een sociaal restaurant. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze krijgen een mooie kans krijgen om zich te ontwikkelen.

Hoe ziet het team van Restaurant De Wereldkeuken eruit?

Het team bestaat uit 5 vaste en een aantal tijdelijke medewerkers. De tijdelijke medewerkers zijn verschillend van niveau. Ze werken soms een half jaar of langer in het restaurant. Dit is afhankelijk van de behoefte en mogelijkheden. De verbindende en sociale functie is duidelijk.

De Wereldkeuken restaurant Arnhem Klarendal Modekwartier

Wereldse gerechten met liefde gemaakt

Ik zie betrokkenheid bij alle medewerkers van Restaurant De Wereldkeuken. Of je nu heerlijke Japanse sushi wilt eten of kiest voor de Culinaire Wereldreis. Alles wordt met liefde en enthousiasme op tafel gezet. In de mooie tuin groeien zelf verbouwde kruiden en gewassen

de wereldkeuken Arnhem Modekwartier klarendal restaurant

Franse buitentuin bij Restaurant De Wereldkeuken

Nog mooier is het verrassend grote en relaxte buitenterras in de zomer. Het buitenterras is een eyecatcher in de zomer. Ik vind het belangrijk om te noemen, omdat Restaurant De Wereldkeuken hier iets moois in handen heeft. Hier wil je graag zitten.

restaurant de wereldkeuken arnhem modekwartier klarendal

Muziek en diversiteit aan gasten

“Onze gasten zijn heel divers, dat maakt het zo leuk”, vertelt Jacq. “Er komen gezinnen, jonge en oude Arnhemmers. En iedere week komt er een gezellige groep Turkse vrouwen uit de buurt. Iedere 3e zaterdagavond van de maand treedt er een Singer-songwriter.

Afwisselende menukaart en buffetten

We houden rekening met het feit dat mensen favoriete gerechten hebben. De kaart veranderen we 4x per jaar. Inmiddels verzorgt De Wereldkeuken ook buffetten. De Klarentuin, het mooie buitenterras, en het restaurant zijn toegankelijk voor mindervaliden.

De Wereldkeuken is 6 dagen per week geopend. Van maandag t/m zaterdag van 11.00-22.00 uur. Restaurant De Wereldkeuken kun je bezoeken op Klarendalseweg 477-1 Modekwartier Arnhem en is voor wie het leuk vindt ook op Instagram te volgen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: