Pickle de winkel duurzaam eten modekwartier arnhem Klarendal

Modekwartier 7 : Bewust eten dankzij Pickle de Winkel

Scroll down to content

Consumeren doen we allemaal. De wijze waarop je dit doet, daar heb je zelf als individu of gezin invloed op. Pickle de Winkel is een Arnhemse foodwinkel – gevestigd in het Modekwartier – die jou daar graag bij helpt.

Heerlijke en eerlijke gerechten

Bij Pickle de Winkel schotelen ze ook de (h)eerlijkste gerechten en etenswaren voor. Onlangs kocht ik hier een zeer smakelijke Koreaanse vissoep. Ik werd getriggerd door de pure smaken en het duurzame concept. Dus besloot ik om een verhaal te maken over en met de 2 gezichten van Pickle de Winkel. Het gaat om Betsie (van Brummelen) en Eva (de Winkel).

Ons motto: Taste, No Waste

Betsie: “We hopen met onze winkel en oude conserveringstechnieken bezoekers te inspireren.” Dat is een nobel streven zeg ik. Hoe breng je dat in de praktijk in ‘een snelle wereld’? Eva: “Wij proberen duurzaam en buurzaam te zijn. Dit doen we door seizoenen te respecteren en op een eigentijdse manier gerechten en producten voor te schotelen.” Het duo maakt alles in de winkel zelf (live) voor je klaar.

Pickle de winkel duurzaam eten modekwartier arnhem Klarendal

Smakelijk, eerlijk en kennis over eten overdragen

Een verse en kromme komkommer of wortel smaakt net zo lekker in een salade. Betsie: “Door mensen dit te laten proeven hopen we dat ze weer deelnemer worden aan het voedselproces. Kortom dat de winkel inspireert en dat mensen misschien zelf wel gaan fermenteren, creëren en niet alleen passief consumeren.” Ik proef idealisme bij de 2 dames, die graag tijd vrij maken voor iedereen die wat wil leren over eten.

Pickle de winkel duurzaam eten modekwartier arnhem Klarendal

Kimchi maken en lekker smullen

Als liefhebber van eten word ik er blij van. De dames overtuigen mij om zelf eens aan de slag te gaan met het maken van een Kimchi. Een heerlijk gerecht dat ook bij Pickle verkrijgbaar is. Ik merk dat de gerechten van Pickle de Winkel in de smaak vallen, want de winkel loops steeds vol met verschillende type klanten.

Pickle de winkel duurzaam eten modekwartier arnhem Klarendal

Wat vinden jullie van Klarendal en het Modekwartier?

Hoe is het om een winkel te runnen in het hart van volkswijk Klarendal? Eva: “Ik word enorm gelukkig van de dynamiek van de wijk en het Modekwartier. De energie en de diversiteit zijn bijzonder. We zijn zeer hartelijk ontvangen door de wijk. We voelen ons hier enorm thuis.”

Pickle de Winkel is geopend van woensdag t/m zaterdag van 11.00-19.00 uur. De inspirerende foodwinkel kun je bezoeken op de Klarendalseweg 34, Modekwartier Arnhem. Je kunt ze ook volgen op Instagram

Geef een reactie

%d