We leren op de Belgische en Nederlandse scholen veel over de landen om ons heen. Maar wat weet jij over Oost-Europa? Landen als Hongarije, Polen of Bulgarije? Ik weet er inmiddels meer over en de conclusie is: er is zoveel moois te ontdekken in het Oosten.

kapana plovdiv art eat see wijk doen

Warm, gezellig en lekker eten

Wat me opvalt is dat de steden in het Oost-Blok vaak gezellig zijn en de inwoners warm van karakter. Ze laten je meteen thuisvoelen en alle vooroordelen kunnen overboord. Behalve gezellig, zijn de steden in Oost-Europa modern en ruim opgezet. Dit betekent dat ze inspireren, verrassend groen zijn en je er fantastisch kunt eten van vegan tot vlees.

plovdiv restaurants eten dineren

Heb je tips voor Oost-Europa?

Als een keer wat nieuws wilt proberen dan zijn er tal van mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een bezoek aan Boedapest in Hongarije. Een hele modern stad met pracht en praal en het beste van beide werelden (Oost en West).

8x doen in historisch krakau

Next level: Hipster Hoofdstad 2019

Wil je meteen iets compleet anders? Dan is de cultuur hoofdstad Plovdiv echt iets voor jou. Deze stad is alles wat je niet verwacht bij een middelgrote stad in het Oosten. Plovdiv bruist, heeft een unieke culturele ‘maakwijk’ en de creatieven maken de stad een lust voor alle zintuigen.

plovdiv view stad romeins amfitheater doen

%d bloggers liken dit: