Waarom Sevilla, waarom spreekt iedereen met adoratie over deze Zuid-Spaanse stad? Zou temperamentvol Sevilla de verwachtingen kunnen waarmaken? Het antwoord is: ja, het klopt. Waarom de Andalusische hoofdstad zo bijzonder is beleef je nu in 10x doen in het temperamentvolle Sevilla blog

10x doen in temperamentvol sevilla

1. Flamenco dansen en voelen

Houd jij van dansen en muziek? De Flamenco brengt temperamentvol Sevilla in vervoering en mij ook. Casa de la Memoria is het meest authentieke Flamencocentrum van Sevilla. De Casa de la Memoria werkt met originele flamenco dansers. Je kunt deze mooie dans zelfs leren, moet je wel even een lesje boeken na de show.

10 x doen in temperamentvol sevilla flamenco
Moegestreden dansers, de zanger en gitarist na het optreden

2. Alameda de Hércules, hipste wijk van Sevilla

Wie denkt dat Sevilla vooral oud is heeft het echt mis. Temperamentvol Sevilla staat bol van de oudheid, maar ook van hippe wijken en plekken. Alameda de Hércules is er daar 1 van. Eigenlijk is deze laan het centrum van 1 hele grote community met veel jongeren en gezelligheid.

10x temperamentvol sevilla Alameda de Hércules
Foto: Visita Sevilla
Gezelligheid tot laat. Gay-friendly Sevilla

De laan, die lijkt op een enorm ‘plein’ met tapasbaren, alternatieve café’s en ontbijttentjes is de hotspot van Sevilla. Hier zie je om 0:30 uur jonge ouders biertjes drinken op een doordeweekse lentenacht. Dit terwijl de kinderen op het plein spelen. Typisch Sevilla; leef, geniet met vrienden en familie. Wat positief opvalt in deze wijk, Sevilla is enorm gay-friendly.

sevilla 10x doen in temperamentvol

3. Beste ontbijtspot in Sevilla; Cocome

Dit ontbijttentje ontdekte ik per toeval. Je stapt binnen in een hipster zaak. Hier regelen de mannen de zaken strak en charmant. Wil je een superfood bowl of juist een vegan smoothy? Regelen ze. De koffie is heerlijk, ook salades zijn een aanrader. Cocome in temperamentvol Sevilla.

4. Kunstzinnige winkelstraat; Calle Tarifa

In dezelfde straat als waar je Cocome vindt, vind je ook vele coole shops. Houd je van stripboeken of juist film t-shirts? Dan moet je hierheen. Ik kocht er een shirt van de tv-serie Stranger Things. Ook kocht ik een ‘hipster blouse’ en zomerjas. Echt een charmante straat. Het is hier best lekker rustig shoppen.

5. Iconisch paleis Real Alcázar de Sevilla

Real Alcázar koninklijk paleis is afgeleid van het Arabische القصر, al-qasr, dat “vesting” betekent. Het is iconisch omdat dit het oudste koninklijk paleis van Europa. Het is beïnvloed door de Mudéjar en Moren. Daarnaast is het ook iconisch doordat het is gebruikt in de hitserie Game of Thrones en films als Lawrence of Arabia en Kingdom of Heaven.

10 x doen in temperamentvol sevilla real alcazar Iconisch paleis

6. Waar eet je de beste tapas in Sevilla?

S. Dúo Tapas; Calle Calatrava, 10 (Alameda de Hércules)
E. La Malvaloca; Pl. de la Encarnación, 20 (Regina)
V. La Escaloná; Pl. de la Alfalfa, 12 (Centro)
I.
La Bodega de la Alfalfa; Calle Alfalfa, 4 (Centro)
L.
Toby eats the world; Calle Almte. Lobo, 1 (San Bernardo)
L. 
Blossom; 32, Alameda de Hércules (Alameda de Hércules)
A.
Cristina Bistro; Calle San Fernando, 19 (San Bernardo)

7. Charmante wijk Triana aan de Guadalquivir rivier

Het toffe aan temperamentvol Sevilla is dat de schoonheid je telkens weer verrast. De wijk Triana is 1 van de 10 schoonheden die Noord en Zuid scheidt. De kleurrijke volkswijk bestaat uit gezellige cafe’s, restaurants, een overdekte foodhall en diverse winkels. Triana is romantisch. De zon gaat onder aan het water met uitzicht op de Torre del Oro (Gouden Toren). Guadalquivir rivier wijk triana 10x doen in temperamentvol sevilla

8. Plaza de España

Plaza de España is een imposant plein van 170 meter m2 groot. Het plein is halfrond. Aan de ene kant zie je met een prachtige ‘oprijlaan’ die verdwijnt in een groot park. Aan de andere kant zijn daar die betoverende bruggen, torens, fonteinen en grachten. Het uitzicht op de rivier Guadalquivir symboliseert de route naar de Latijns-Amerikaanse connectie.

Plaza de España 10x temperamentvol sevilla

9. De wijk Regina in temperamentvol Sevilla

Wil je je voelen als inwoner van temperamentvol Sevilla? Dwaal rond in de speelse wijk ‘Regina’. In deze wijk zie je vanaf de Metropol Parasol – een levensgrote parasol – de stad op z’n mooist. De wijk heeft piepkleine barretjes, mooie kerken en grappige winkels. Zo kocht ik schoenen bij Babila – een sneaker winkel – dat vroeger een mechanische fabriek was. De wijk combineert oudheid op een innovatieve manier met nieuw.

10 x doen in temperamentvol sevilla metropol parasol regina

10 Joodse wijk ‘Santa Cruz’

Deze voormalige Joodse wijk in temperamentvol Sevilla is een wirwar van leuke (ook wel) toeristische restaurants, winkels en pleinen. Normaliter zou ik zeggen toeristisch, niet doen. Echter de charmante steegjes en straatjes maken de wijk sfeervol en kleurrijk.

santa cruz sevilla temperamentvol 10x

Wat is een goed hotel in temperamentvol Sevilla?

Dit is het appartement waar ik verbleef. De ligging is ideaal, midden in het populaire noorden van de stad (en vlakbij het centrum). Ontvangst en verblijf waren top geregeld. Mijn suggestie: ga in oktober, november, maart, april of begin mei i.v.m. de warmte. Vamos a Sevilla.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: