Elysia: ibiza door lokale ogen

Door lokale ogen: Waarom woon je op Ibiza

Scroll down to content

Wie kan er beter uitleggen wat het lokale gevoel betekent dan een local zelf? Daarom deel ik in specialvorm verhalen met je door de ogen van een inwoner van een buitenlandse stad of eiland. Elysia woont sinds 2017 op eiland Ibiza en geeft daar massages & healings. Waarom woon je op Ibiza? Ze vertelt haar persoonlijke verhaal en deelt haar 5 favoriete hotspots. Vamos Elysia.

door lokale ogen: elysia's liefde voor ibiza

Waarom woon je op Ibiza?

Het voelde als een calling en ik voelde me zo thuis dat ik er tranen in mijn ogen had. Dat gevoel kende ik niet. Toen ik hier de 1e keer in 2015 kwam merkte ik direct dat mijn sensitiviteit en intuïtie sterker werden. In 2017 kreeg ik een uitnodiging om een massageworkshop te geven. Iets zei me: ga hier iets mee doen, je hoort hier. En zo ging het. Emigreren heeft haar uitdagingen. Maar het gevoel van thuis en zelfbeschikking overwint alles.

Elysia: ibiza door lokale ogen

Bijzondere levenslessen

Dit is wat Ibiza voor mij bijzonder maakt; ik krijg veel levenslessen. Of noem het liever inzichten. Hoe te creëren en hoe gelukkig te zijn met mijzelf? Ook merk ik dat mijn sensitiviteit zich ontwikkelt. Ik krijg soms zelfs boodschappen of inzichten. Wat super is voor mijn massages. Ik kan mensen het gevoel geven begrepen te worden.

Elysia: ibiza door lokale ogen

Mijn 5 favoriete restaurants op Ibiza

  • Mijn favoriet: Asian Road Zo goed vers en betaalbaar – Santa Eulalia.
  • Lovely lunch- of ontbijtplek: Cappuccino Marina – haven Ibiza stad
  • Betaalbaar good food: Ca Na Hathai – Sant Miquel de Balansat
  • Ontbijt/lunch of diner: L’Amorigen puur en gezond – Cala Nova
  • Nog 1 fantastisch restaurant: La Paloma (Tim kan dit bevestigen) 🙂
door lokale ogen: elysia's love voor ibiza
Ontbijten bij Cappuccino Marina met dit onbetaalbare uitzicht

Noord versus zuid. Spiritueel- en partyeiland

In het zuiden wordt er meer gefeest. Het noorden is meer spiritueel. Het is wel grappig dat dit in archetype overeenkomt met de god Bes die werd vereerd in het zuiden en godin Tanith van het noorden. Bes houdt van alcohol en een feestje. Tanith is de godin van de vruchtbaarheid, hemel, sterren en liefde.

Elysia: ibiza door lokale ogen
Cala Benirrás; hippie strand waar je helemaal tot rust komt

De natuur op Ibiza is mooi en vertelt

De mooiste manier om de natuur van Ibiza te ervaren is hiken. De landschappen zijn divers. Wist je dat je als op de rode aarde staat je energie en mineralen opneemt? ‘Walking Ibiza’ biedt wekelijks wandelingen aan. Het is tevens een fantastische manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Dus als je de natuur van Ibiza wilt ontdekken? Dit doen!

Voor mij is in de natuur zijn ontzettend belangrijk. Ik voel mij verbonden met alles en heb het gevoel dat alles goed is zoals het is. Door in de natuur te zijn doe ik nieuwe kennis op. Ik heb er nu een studie van gemaakt het water te observeren met al mijn zintuigen. Te zien, horen en voelen.

Elysia: ibiza door lokale ogen

Blijven ontdekken op Ibiza

Het is een klein eiland, maar met veel mooie plekken en bijzondere mensen. Zoveel nog on-ontdekt. Ik blijf verrast worden. Het is een eiland waar miljoenen mensen in en uit komen met zoveel verschillende werelden. Iedereen geeft, of creëert iets, waardoor het continu blijft veranderen.

Elysia: ibiza door lokale ogen
Elysia’s rustieke plek voor healings en massages

Niet moeten, maar het kiezen van een moment

Voor mij het meest bijzondere aan Ibiza is dat dingen in het moment ontstaan. In Nederland zijn agenda’s volgepland, waarvan ik een “moeten-gevoel” kreeg. Ik kan niet weten of ik volgende week donderdag de energie heb om iemand te zien. Door in het moment te leven, en niet te veel te plannen leef je op de energie die je op dat moment hebt.

Door lokale ogen: Elysia's liefde voor ibiza

Magie van het eiland Ibiza

Wat ik heel mooi vind is dat mensen die hier komen ontsnappen aan de structuur. Ze voelen wat voor magie er in de ruimte van het spontane kan ontstaan. Er is hier iets waardoor magische dingen gebeuren en bijzondere ontmoetingen ontstaan. Dat dingen hier in versneld tempo gebeuren schijnt te maken te hebben met de hoeveelheid calciet, een mineraal, in de grond.

Elysia: ibiza door lokale ogen
Jezelf accepteren is lief zijn voor jezelf

Acceptatie

Hoe je er ook uit ziet, wat je ook doet, van gekte kijkt niemand hier op Ibiza op. En je in deze acceptatie te bewegen geeft een gevoel van vrijheid. Ik ben altijd iemand geweest van ‘gevoel volgen’. In Nederland werd ik bestempeld als een ‘zwever’. In gestructureerd Nederland, vraagt het systeem je binnen een bepaald kader te opereren. Ik werd daar niet gelukkig van. Vooral omdat ik er van hou om te creëren vanuit chaos.

Door lokale ogen: Elysia's liefde voor ibiza
Secret spots in Ibiza

Niets forceren. Dromen manifesteren

Als je dingen wilt, werkt forceren niet. Dingen gebeuren wanneer de tijd rijp is. Vertel wat je wilt en je zult ontvangen. De kracht gedachten en dromen lijkt hier op Ibiza in een versnelt tempo te manifesteren.

Elysia: ibiza door lokale ogen

Is dit het paradijs?

Ja en Nee. Het voordeel van Nederland is dat het land door regelgeving een gevoel van zekerheid en veiligheid creëert. Hier gebeurt er ook veel tussen de regels door. Dat betekent wel dat je met onzekerheid en onverwachte verrassingen moet kunnen omgaan.

Door lokale ogen: Elysia's liefde voor ibiza

Groetjes Elysia 

Elysia geeft massages en healings. Wil je graag even bijkomen of ontspannen? Aarzel niet, geef jezelf eens iets cadeau. Dit zijn haar contactgegevens voor het maken van een afspraak:

Elysia Reconnective Treatments
w. http://www.elysia-ibiza.com
e. connect@elysia-ibiza.com
t. + 34 612 538 308

Elysia: ibiza door lokale ogen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: