Sinds 2015 woon ik in de groene modestad Arnhem. De stad is levendig, heeft mooie natuur is en verrassend. Arnhem heeft in Park Sonsbeek één van de mooiste parken van Nederland. De Veluwe liggen in onze achtertuin. Modestad Arnhem, zie je terug in het Modekwartier met verrassende winkels en sfeervolle straten rondom het centrum. Ontdek ook het charmante Spijkerkwartier. Onze stad blijft altijd in beweging.

img_3510

(foto Paul Glastra)

Volkswijk Klarendal 

Deze wijk vind je aan de noord-kant van modestad Arnhem en haar centrum. De volkswijk Klarendal is een mix tussen oude charmante arbeidshuisjes, (modieuze) winkels waar producten nog soms ‘live’ met de hand worden gemaakt, traiteurs, cafés en sfeervolle restaurants.

screenshot2019-01-31at12.22.39

Sugar Hill, boven op berg van Klarendalse weg, is één van die bistro’s waar je verrassende gerechten eet. Bij Caspar, een stuk naar beneden richting Velperpoort, geniet van een lekkere hap, gewoon een lekkere koffie / wijn of doe je een potje mens erger je niet.

screenshot 2019-01-30 at 15.46.14

Charmante wijken St Marten en Sonsbeekkwartier

St Marten en het Sonbeek zijn charmant en herkenbaar aan de herrenhuizen. Het bruist van de heerlijke (kindervriendelijke) pleinen, cafés en huiskamerrestaurants. Bij Graaf Otto, aan het gelijknamige plein, kun je altijd genieten van een stukje taart of verse oester.

De enerverende wijk Spijkerkwartier

In het populaire Spijkerkwartier in modestad Arnhem rijzen de meest prachtige oude huizen en panden op. Je ziet er klassieke gebouwen omgetoverd tot (studenten) lofts en herrenhuizen, waarin mediterraanse eetcafés zijn gevestigd. Deze enerverende wijk blijft je prikkelen.

Tim.Experiences.Arnhem
Advertenties

13 Replies to “De groene modestad Arnhem”

  1. Wij doen volgende week een dagje in Kröller-Müller en breien daar ook nog een paar dagen Arnhem en omstreken aan vast. Tips voor hippe eetplekjes welkom. Ik kijk alvast eens naar je andere berichten!

    1. Bij Ann is een erg leuk ontbijt en lunchtentje (ik schreef er begin mei een blog over). Het Modekwartier moet je zeker even gaan bekijken. Je weet niet wat je meemaakt, zo’n leuke wijk. Mocht je nog geen hotel hebben dan zou ik Hotel Modez kiezen als onderkomen. Uniek en typisch creatief Arnhem in 1 hotel midden in het bruisende Klarendal.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: